ЖИТТЯ

Мешканка Дніпропетровщини передавала спецслужбам рф координати ЗСУ, які вона випитувала у свого чоловіка 

31-річна мешканка Дніпропетровщини передавала спецслужбам рф координати ЗСУ. Данні про розташування військових об’єктів і техніки ЗСУ жінка випитувала у свого чоловіка військового.

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Контррозвідка СБУ викрила інформаторку, яка надавала російським спецслужбам дані про розташування військових об’єктів і техніки Збройних сил України вздовж лінії фронту поблизу Донецької та Запорізької областей. Зрадницею виявилась 31-річна мешканка Дніпропетровської області, котра розпочала роботу на ворога у травні цього року.

Вона пішла на такий крок попри те, що перебуває у шлюбі з військовослужбовцем ЗСУ і вони мають спільного сина. Її чоловік, будучи на східному фронті, регулярно перераховував гроші на утримання дитини.

Зловмисниця використовувала свого чоловіка. Випитувала дані про розташування його військової частини та інших угруповань ЗСУ на передових позиціях.

Отримані точки дислокації українських підрозділів вона передавала через месенджери до військової розвідки рф, де їх використовували для нанесення артилерійських, мінометних та авіаударів. Її контактною особою був військовослужбовець рф, який пообіцяв їй російське громадянство та високий рівень життя, якби загарбникам вдалося захопити регіон.

Правоохоронці затримали зрадницю після чергової передачі інформації. Під час санкціонованих обшуків вилучена комп’ютерна техніка та мобільні термінали, які вонf використовувала для зв’язку з ворогом.

Наразі слідчі СБУ повідомили жінці про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), а судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. СБУ перевіряє інформацію стосовно інших осіб, в тому числі представників російських спецслужб, причетних до підривної діяльності проти України.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС окупанти намагаються ввести в оману місію МАГАТЕ. Детальніше тут.

Мешканка Дніпропетровщини передавала спецслужбам рф координати ЗСУ

Мешканка Дніпропетровщини передавала спецслужбам рф координати ЗСУ

Розпочала роботу на ворога у травні цього року

Розпочала роботу на ворога у травні цього року

Вилучена комп’ютерна техніка та мобільні термінали

Вилучена комп’ютерна техніка та мобільні термінали

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас