ЖИТТЯ

СБУ оголосили підозру фейковому очільнику Енергодара: він наказав вивести 140 тисяч тон зерна

СБУ повідомила про підозру депутату Енергодарської міської ради. Чоловік добровільно пішов на співпрацю з ворогом, очоливши так звану «військово-цивільну адміністрацію із центром у місті Енергодар».

Про це Інформатору стало відомо з повідомлення пресслужби СБУ.

Псевдопосадовець працював над встановленням окупаційного режиму та видавав злочинні розпорядження, які дозволили окупантам забирати активи українського бізнесу на тимчасово окупованих територіях. СБУ веде розслідування за фактом масштабного привласнення окупаційним режимом майна великих українських сільгоспвиробників Кам’янсько-Дніпровського району та Енергодара на понад 1,89 мільярда гривень.

Встановлено, що фейковий очільник Енергодара прийняв рішення про скасування всієї структури органів виконавчої влади Енергодару. Водночас він затвердив структуру так званої «адміністрації Енергодару», до складу якої «ввів» представників військових формувань і військовослужбовців зс рф. На неї покладається виконання всіх подальших незаконних рішень гауляйтера.

17 травня він видав розпорядження про обов’язкову передачу окупаційній владі майна та зернової продукції підприємств АПК. Фактично йдеться про масштабну примусову конфіскацію. Унаслідок цього майже 140 тисяч тонн українського зерна було вилучено у законних власників і вивезено до тимчасово окупованої території Криму та портів у Краснодарському краї рф.

Наразі псевдопосадовцю повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 8 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, що призвело до загибелі людей або настання інших тяжких наслідків);
  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).

Триває слідство для з’ясування всіх обставин і причетних до злочинної діяльності осіб. Викриття зрадника здійснювали співробітники Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора і оперативного супроводу Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму СБУ.

Раніше ми повідомили про те, що ворог бив по церкві та дитячій бібліотеці. Подробиці нічної атаки на Нікополь та район читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас