ЖИТТЯ

У Дніпрі протягом дня буде їздити автомобіль для замірювання радіаційного забруднення

Останнім часом ситуація на Запорізькі АЕС суттєво загострилась. За інформацію “Енергоатома”, станція працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки.

Тому в Дніпрі почали вживати заходи для контролю ситуації. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на пресслужбу ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

У зв’язку із ситуацією, що відбувається навколо Запорізької атомної електростанції, а також можливим здійсненням терористичного акту військами рф, протягом дня, 18 серпня на території Дніпра будуть проводитись роботи спеціального пересувного автомобіля радіаційної та хімічної розвідки важкого типу ДСНС України. На території міста візьмуть заміри та зроблять моніторинг радіаційного забруднення.

Містян просять не панікувати. Автомобіль здійснює роботу в межах повсякденної діяльності.

Поки що невідомо, чи приїде до Нікополя спецавтомобіль. Станом на 12:30 18 серпня 2022 року рівень радіації в місті Нікополі становить 0,11-0,14 мікрозіверта за годину, що відповідає нормам.

Раніше ми повідомили про те, що рятувальникам і піротехнікам Дніпропетровської області подарували нові автомобілі. Мешканець Нікополя розповів, як російський снаряд знищив його автобус.

Альона Антонова

Фото з відкритих джерел 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас