ЖИТТЯ

Працівник Запорізької АЕС розповів про окупацію та чому залишився працювати на станції

З 4 березня Запорізька АЕС захоплена російськими військовими. Останній час ситуація на станції суттєво загострилась, проте, не дивлячись на терор окупантів, український персонал продовжує працювати та обслуговувати ЗАЕС. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення офіційного Telegram-каналу “Енергоатом”.

Один з працівників ЗАЕС анонімно поспілкувався з журналістами видання “Reuters”, та розповів про ситуацію на найбільшій в Україні та Європі атомній електростанції. Також про роботу під обстрілами та російською окупацією, про евакуацію своїх родин та необхідні умови для відновлення нормальної роботи ЗАЕС.

“Співробітники розуміють, що їм необхідно вивозити родини, але самі повертаються. Вони працюють, адже існує ризик масштабної катастрофи – такої, як Чорнобиль у 1986 році. Тільки аварія на ЗАЕС може стати набагато гіршою”, – анонімно розказав працівник станції.

Він додав, що дуже дратує вже сам факт озброєних до зубів російських військових, які є всюди на АЕС. Та більше, окупанти спрямовують зброю з бронетранспортерів на працівників, коли ті входять на ЗАЕС: «Вони постійно ходять зі зброєю. Дуже складно, коли ти заходиш на станцію і бачиш цих людей і повинен бути там. Це вкрай і морально, і психологічно тяжко».

Проте персонал продовжує працювати, обслуговуючи ЗАЕС, аби не допустити ядерної катастрофи. Працівники повернулися, щоб контролювати станцію, на кону безпека України, всього європейського континенту та світу. Лише звільнення станції, її міста-супутника і всіх тимчасово окупованих територій від російських загарбників зможе повернути спокій та безпеку.

Раніше ми повідомили про те яка ситуація на Запорізькій АЕС станом на 17 серпня. Детальніше про це, читайте тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас