ЖИТТЯ

Що може врятувати ваше авто від вогняного лиха

Справний вогнегасник в автомобілі може врятувати ваш транспортний засіб від вогняного лиха. Найпоширенішими причинами пожеж – є порушення правил технічної експлуатації автомобілів та несправність в них електропроводки.

Про це повідомили в пресслужбі Нікопольське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Автомобіль згорає за лічені хвилини, тому у випадку пожежі, до приїзду вогнеборців, варто спробувати побороти стихію самостійно. Якщо загоряння електропроводки виявити вчасно, то його легко загасити з допомогою звичайного вогнегасника.

Отож, вогнегасник повинен бути в кожному транспортному засобі й знаходитися в доступному місці, наприклад, за можливістю покладіть його під переднім сидінням. Бажано його зафіксувати, щоб під час руху він не катався по всьому салону.

Який вогнегасник кращий

Для транспортних засобів слід вибирати порошковий або вуглекислотний, місткістю не менше двох літрів. Не можна, поклавши вогнегасник в багажник, забути про нього на довгі роки. Він потребує періодичних перевірок і перезарядок.

Для гасіння пожежі можна використовувати й інші підручні засоби (пісок, сніг, воду, брезент, куртки або ковдри). Не відчиняйте двері транспортного засобу, якщо його нема чим гасити. Але на випадок, коли автомобіль уже сильно горить, або ж полум’я вирує в районі бензобака, не намагайтеся його гасити – будь-якого моменту може статися вибух. В цьому випадку слід відійти подалі та чекати на рятувальників.

У будь-якому випадку життя людини – безцінне. Тому в першу чергу необхідно дбати про власну безпеку.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі на ходу загорівся автомобіль ВАЗ-2104.  Як діяти у разі загоряння автомобіля. Поради рятувальників читайте тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас