ЖИТТЯ

Окупанти двічі обстріляли ЗАЕС: існує ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин

Подвійний обстріл ЗАЕС російськими військами з РСЗВ спричинив ризик безпечного функціонування станції. Тож зараз Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норми радіаційної та пожежної безпеки.

Наразі  атомна станція продовжує працювати і виробляти електроенергію для потреб енергосистеми України. Про це повідомляє Інформатор посилаючись на офіційну сторінку “Енергоатом”.

У результаті атаки на Запорізьку АЕС, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист. Відключений один із трьох працюючих енергоблоків.

Внаслідок обстрілів серйозно пошкоджено азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Український персонал станції продовжує працювати та докладати усіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень.

ЗАЕС досі окупована та контролюється російськими військовими. З огляду на те, що дії загарбників передбачити неможливо, загроза фізичній безпеці станції залишається.

“Україна закликає світову спільноту невідкладно вжити заходів для примусу Росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України заради безпеки всього світу”, – сказано в повідомленні.

Щодо радіаційного фону, то він залишається у нормі і становить 0,12-0,14 мікрозіверта за годину. На території Нікополя організовано постійне (щогодини) спостереження за радіаційною обстановкою 4 незалежними постами. Перевищень природного фону не виявлено.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі окупанти готуються до проведення псевдореферендуму. Детальніше тут.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас