ЖИТТЯ

Російські окупанти намагатимуться захопити Кривий Ріг: які їх подальші цілі

Російські окупанти намагатимуться наступати на двох напрямах: Миколаївському та Криворізькому. Однак населення запевняють, що українські воєнні готові дати відсіч загарбникам на будь-якому із цих напрямків.

Про це заявив колишній керівник оборони Миколаївської області генерал-майор Збройних сил України Дмитро Марченко, передає Інформатор.

Окупанти хочуть захопити Кривий Ріг, щоби створити плацдарм для наступу на Вознесенськ та Южноукраїнськ та спробувати взяти Миколаїв у кільце.

“Якщо їм вдасться хоча б на одному з цих напрямків прорватись, то вони будуть перекидати туди сили, які залишились, та робити його пріоритетним”, – зауважив Дмитро Марченко. Він додав, що раніше окупанти вже намагались захопити Миколаїв, однак це їм не вдалось, і зараз вони хочуть оточити його та взяти у кільце, поступово його звужуючи.

“В принципі так, вони це робили з Маріуполем. Але я думаю, що всі ці їх плани почнуть руйнуватись, як тільки вони почнуть якісь наступальні дії”, – підкреслив генерал.

Відповідаючи на запитання, скільки російських військових орієнтовно зараз є в Херсонській та Запорізькій областях, генерал-майор зазначив: “Кажуть, що приблизно 25 батальйонних тактичних груп. Але скажу вам чесно – ніхто точно не бачив, скільки їх там насправді. Хай там як, ніхто їх тут не боїться, ніхто не буде від них тікати. Ми готові їх зустрічати і давати бій”.

Раніше Інформатор писав про те, що персонал «Росатома» передав на станцію спеціальну програму з перепідключення ЗАЕС до Криму. Деталі читайте за посиланням.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас