ЖИТТЯ

Діти врятувались, бо спали під столом: як живуть люди у Вищетарасівці після ворожих атак

Ворог регулярно обстрілює Дніпропетровську область. Тисячі мирних людей страждають від дій російських військових – втрачають житло і навіть близьких.

Мешканці села Вищетарасівка Мирівської сільської громади Нікопольського району розповіли Інформатору про наслідки ворожої атаки.

У Вищетарасівці постраждали сім господарських будівель. В одній з літніх кухонь вирвало вікно. Все погіршилось після дощу, надувся кахель. Тепер будівля тільки під знесення.

“Це було о 2:40. Я встиг глянути на телефон. Я почув перший «приліт» до сусіда. Коли там гахнуло, я зрозумів, що це дуже рядом. Я вскочив і вдарився об шифоньєр, що біля койки. Вирубив сам себе на декілька секунд, впав. На моє щастя, видно Бог відвів. Потім налетів на тумбочку біля дверей та вдарився головою об стіну. Вибіг на вулицю, там був дим, щось горіло, – розповідає мешканець села, – я врятувався тоді з божою поміччю”, – додав чоловік.

Нині селяни власними силами відбудовують усе, що було зруйновано. «У першу чергу туалет роблю. А куди ходить, люди добрі? Знесли під нуль, це капець», – розповідає обурений чоловік.

“Взяв ліхтарик, вийшов, посвітив та був вражений. На даху жодної шиферини не залишилось, наче вітром здуло. Снаряд пролетів та вибухнув на даху. Якраз з нього уламки бойової частини прилетіли до спальні, де були діти. Діти спали, на щастя, під столом. Це вже така звичка. Вдень ми приїжджаємо додому, на ніч виїжджаємо за село, ночуємо за 8-10 кілометрів”, – каже інший сельчанин.

Люди говорять, що вночі в своїх домівках спати вони не можуть, бояться. Тому доводиться ночувати у посадці або у погребах.

Ночівля

Як і де проходить ночівля у селян

Як і де проходить ночівля у селян

Що тут можна казати, якщо дорослі люди бояться залишатися самі вдома. Неможливо зрозуміти, навіщо орки гатять по мирному селу. Що це, як не справжній терор?

«Моїй доньці 27 років. Вона досі боїться залишатися сама», – поділилася з нами мешканка Вищетарасівці.

Фото наслідків

Фото наслідків

Фото наслідків

Фото наслідків

Фото наслідків

Фото наслідків

Мешканці Марганця розповіли про руйнування після ворожого обстрілу. Про це – тут.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас