ЖИТТЯ

У Львові судитимуть за держзраду блогера з Енергодару

У Львові починають судити проросійського медійника родом з Енергодару. Гліба Ляшенка обвинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє «Медіа Центр Енергодару», передає Інформатор.

У Сихівському районному суді Львова завершилося підготовче засідання у справі блогера, журналіста і так званого псевдополітолога Гліба Ляшенка, якого обвинувачують у державній зраді (ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України) та пропаганді війни через пости в мережі Facebook (ст. 436 ККУ). Від початку серпня стартує повноцінний розгляд справи. Нагадаємо, скандального проросійського блогера суд заарештував у квітні.

Від 31 березня 2022 року Ляшенко перебував під вартою, але мав право внести 4 млн грн застави. Згодом запобіжний захід продовжили, але розмір застави зменшили до 3 млн грн. 17 червня за Ляшенка внесли 3 млн застави і він вийшов із СІЗО. Медійник не захотів відповідати, звідки взялися гроші на заставу.

Адвокатом Ляшенка є колишній суддя Деснянського райсуду Києва Олексій Панасюк, відомий тим, що у січні 2014-го помістив під варту студента-майданівця Олександра Шкрабака.

 Гліб Ляшенко

Гліб Ляшенко

Гліба Ляшенка з Енергодару судять за дії, які шкодили суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості, обороноздатності та державній інформаційній безпеці України.

Як зазначив на одному з судових засідань прокурор, з початку 2022 року і в подальшому після повномасштабного вторгнення рф на територію України Ляшенко поширював пропагандистські та маніпулятивні матеріали в соціальній мережі. Це нібито робилося задля дестабілізації політичної ситуації в державі, деморалізації армії, дискредитації чинної влади, формування негативного іміджу України на міжнародній арені тощо. За такі дії «журналісту» загрожує до 15 років позбавлення волі.

У Львові починають судити за держзраду проросійського медійника з Енергодару

У Львові починають судити за держзраду проросійського медійника з Енергодару

Що відомо про підсудного: 33-річний Гліб Ляшенко родом з міста Енергодар. З 2011 року проживав у Києві. На час судових розглядів він не має права залишати Львів, де проходитиме судове засідання.

На сайтах ЗМІ Ляшенко згадується по-різному: блогер, копірайтер, журналіст, політичний експерт. У статусі політичного експерта почав фігурувати лише восени 2018-го, орієнтовно за півроку до президентських виборів. Як зазначають журналісти проекту «База псевдополітологів та прихованих піарників» від Texty.org, Ляшенко регулярно у своїх коментарях піарив Медведчука, Марченко, Рабіновича та їхню партію ОПЗЖ.

У 2020 році Ляшенка внесли до бази «Миротворець» як пособника російських окупантів. Також він має профайл у «Реєстрі ДержZрадників», розробленому Рухом ЧЕСНО.

Раніше ми повідомили про те, що СБУ повідомила про підозру двом псевдозаступникам окупованого Енергодару. Також ми повідомили про те, що Нікополь внесли до переліку територій з активними бойовими діями.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас