ЖИТТЯ

СБУ повідомила про підозру двом псевдозаступникам окупованого Енергодару

Співробітники Служби безпеки України встановили і зібрали доказову базу відносно двох колаборантів. Вони допомагають країні-агресору встановлювати та підтримувати окупаційний режим в Енергодарі.

Про повідомляє офiцiйний Telegram-канал Запорізької обласної військової адміністрації, передає Інформатор. Викриття зловмисників здійснювались за процесуального керівництва місцевої обласної прокуратури.

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру мешканцю Макіївки, який ще з 2014 року працював у квазіреспубліці на бойовиків. Його було підвищено та призначено на посаду «Заместителя главы военно – гражданской администрации  Енергодара по финансово-экономическим вопросам».

За інформацією української спецслужби, колаборант має тісні зв’язки з впливовими високопосадовцями збройних сил та фсб рф. Після призначення усі фінансово – економічні питання у окупованооу місті мали погоджуватись лише з ним.

Крім того, СБУ задокументувала, що мешканка Енергодару, колишня вчителька воскресної школи, була призначена на посаду «заместителя главы военно – гражданской администрации Енергодара по вопросам образования и культуры».

На релігійну людину окупанти поклали обов’язки з організації пропагандистських свят рф, культурних та спортивних, призначення на посади. Також вона займалась вербуванням вчителів і працівників дитячих садочків на роботу за програмою російської федерації, веденням антиукраїнської діяльності у сфері освіти і культури окупованого міста.

Щоб довести свою відданість ворогу обидва колаборанти взяли активну участь в організації та проведенні урочистостей з нагоди «дня росії», під час яких щиро подякували президенту рф за «Освобождение Энергодара от нацистов».

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантів за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Раніше ми повідомили, що в Енергодарі видають гуманітарну допомогу для дітей.  Також про те, що каноїстка з Енергодару здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи. Детальніше – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас