ЖИТТЯ

Мешканка Нікополя вкрала на “зборах” для військових 1 мільйон гривень

Псевдоволонтерка з Нікополя була адміністраторкою телеграм-каналу, який збирав кошти на потреби Сил оборони України. Проте жінка вказувала власний номер банківської картки і привласнювала гроші. В ході такої схеми зловмисниця вкрала близько мільйона гривень.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ та Офіс Генпрокурора України.

Виявилося, шахрайка мала особисті зв’язки в IT-сфері і незаконно отримала доступ до адміністрування одного з популярних телеграм-каналів з численною аудиторією. Так збирали “донати” на військове спорядження, автомобілі, квадрокоптери для бійців на південному напрямку фронту.

Жінка розміщувала інформацію з реальними записами від військових про збір коштів та гуманітарної допомоги, але банківські рахунки для фінансових переказів вказувала власні.

Гроші, перераховані на благодійні цілі, у подальшому виводились через банківські картки і витрачались нею на власні потреби.

Щоб жінку не знайшли, вона постійно змінювала місце мешкання.

Під час обшуків за новим місцем мешкання у Києві у псевдоволонтерки вилучили комп’ютер, мобільні термінали та грошові кошти, імовірно вкрадені.

Фігурантці повідомлено про підозру. Їй загрожує 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До псевдоволонтерки прийшли з обшуками

Раніше Інформатор повідомляв, що на Дніпропетровщині 41-річний псевдоволонтер збирав гроші на ЗСУ. Також ми писали, що у Марганці 61-річний чоловік через соцмережі агітував за комуністичний тоталітарний режим.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас