ЖИТТЯ

SPORTBANK і російські звʼязки: ДБР відкрило справу про державну зраду

SPORTBANK підозрюють у державній зраді, організації незаконних азартних ігор, відмиванні коштів та ухилянні від сплати податків. 12 січня 2024 року Державне бюро розслідувань провело більше 20 обшуків у приміщеннях, які використовує SPORTBANK. Санкції заявлених статей передбачають покарання у вигляди позбавлення волі строком до 15 років із конфіскацією майна.

За даною справою слідкує Офіс Генпрокурора, повідомляє Інформатор із посиланням на Інформатор Україна.

Кримінальне провадження щодо незаконної діяльності SPORTBANK відкрили ще 23 серпня 2023 року. А масштабні обшуки провели 12 січня. В ході одного з рейдів правоохоронці «завітали» до SPORTBANK у Києві на вулицю Івана Федорова, 16/64.

14 лютого в судовому реєстрі з’явились скарги адвокатів, які вимагали повернути 28 тисяч 540 доларів, які правоохоронці забрали під час обшуку. Саме тоді і стало відомо про слідчі дії щодо SPORTBANK. Про це повідомив сайт dev.ua з посиланням на ухвалу суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадяни України ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інші особи, маючи на меті продемонструвати лояльність російській федерації, керуючись корисливим мотивом, з метою особистого збагачення та сприяння окупаційним органам влади Автономної республіки Крим в період збройного конфлікту перейшли на бік ворога“, – йдеться в матеріалах на сайті судового реєстру.

В судовому реєстрі дані осіб не розкривали, тому достеменно не відомо, хто саме перейшов на бік ворога. Проте в тексті ухвали є фраза про участь «ОСОБА_5 , ОСОБА_6… у діяльності “SPORTBANK”. Ймовірно, мова йде про співзасновників цифрового банку – Дениса Саприкіна та Никиту Ізмайлова. Проте на момент підготовки матеріалу коментарів щодо обшуків на їх сторінках в соцмережах не було.

Окрім грошей під час обшуку вилучили документи та техніку, які, на думку слідчих, можуть свідчити про участь SPORTBANK у діяльності букмекерів PARIMATCH, Buddy.bet та PariWin.

ОНОВЛЕНО: у SPORTBANK прокоментували ситуацію. У компанії відкинули звинувачення ДБР.

Офіційна позиція SPORTBANK

ЩО ВІДОМО ПРО SPORTBANK ТА ЙОГО ЗАСНОВНИКІВ

Торгова марка “SPORTBANK” належить фірмам “ДТ НЕТВОРК” та “ДИВОТЕК” з фінансово-промислової групи ТАС, а фактично “SPORTBANK” функціонує на платформі “Таскомбанку” Сергія Тігіпка.

Денис Саприкін

Денис Саприкін – співвласник SPORTBANK майже три роки, з 2010-го до 2013-го, керував картковим напрямком в Банку Російський Стандарт. Далі очолював картковий напрямок вже у Банку Михайлівському. до травня 2016 року. Після чого до 2017 року працював керівником карткового напрямку Платинум Банку. Відомо, що обидва останні банки збанкрутували.

Никита Ізмайлов

Інший співзасновник цифрового банку Никита Ізмайлов у 2015–2016 роках став акціонером Parimatch. У вересні 2023 року стало відомо, що Никита Ізмайлов разом із колишнім заступником голови правління російського “Газпромбанку” Олегом (Аланом) Ваксманом могли інвестувати в один британський стартап. Нагадаємо, що головою ради директорів «Газпромбанку» є Олексій Міллер, який входить до найближчого оточення володимира путіна.

 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас