ЖИТТЯ

Воїну з Нікополя просять присвоїти звання Героя України посмертно

Євген Юрійович Шаповал народився у Нікополі. Служив сержант-командиром мінометного взводу роти вогневої підтримки 1-го мотопіхотного батальйону 93 бригади “Холодний Яр”. Обороняв Україну від загарбників на “найгарячіших” напрямках. Євген загинув 11 жовтня 2023 року виконуючи бойове завдання на Бахмутському напрямку біля Кліщіївки. Рідні полеглого воїна просять присвоїти Євгену Шаповалу звання “Герой України” посмертно.

Про це йдеться на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, – передає Інформатор.

Починаючи з 2015 року, Євген брав безпосередню участь в АТО на території Донецької області.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Євген повернувся до бригади 93 ОМБр “Холодний Яр” і з першого дня долучився до лав ЗСУ. Із честю та гідністю він разом з побратимами боронив цілісність нашої держави в Охтирці, Тростянці, Ізюмі та Бахмуті.

Євгену Шаповалу було 37 років, коли він прийняв свій останній бій на Донеччині.

“Євген дуже любив своїх батьків, дружину, братів та доньку, свою рідну землю та Україну. Полюбляв мандрувати та займався вело прогулянками, любив життя та був щирим, добрим, відважною людиною, був гідним сином, відданим другом, турботним батьком та люблячим чоловіком. Євген виявився справжнім героєм, проявивши величезну мужність та самопожертву у складних ситуаціях. Його вчинки надихають нас і підтримують нашу віру у краще майбутнє України”, – пишуть рідні полеглого Героя.

Підписати петицію за присвоєння Євгену Шаповалу звання “Героя України” можна за посиланням.

Раніше Інформатор писав, що син волонтерів з Томаківської громади отримав звання Герой України посмертно. Також ми писали, що на Донеччині загинув студент-військовий з Нікопольського району.

Олена Шевченко

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас