ЖИТТЯ

Про дороги, свердловини, руйнування й евакуацію з модульного містечка розповів мер Нікополя на прес-конференції

30 січня у Нікополі відбулась 41-ша позачергова сесія міськради. На засіданні депутати прийняли низку важливих рішень. Також вони надали звання «Почесний громадянин міста Нікополя» (посмертно) трьом полеглим Захисникам: Москаленко Анатолію, Сандул Олександру, Свириду Василю.

Про це під час пресконференції повідомив мер Нікополя Олександр Саюк, передає Інформатор. Також опублікували річний звіт міського голови за 2023 рік.

За рік організаційна робота міської ради не зупинялась ні на день і проводилась відповідно до чинного законодавства. Загалом було організовано та проведено 12 пленарних Нікопольської міської ради, на яких депутати прийняли 464 рішення.

Під час сьогоднішньої сесії рішили виділити 10 млн грн на програму допомоги військовим. За потреби суму збільшать. Також вирішили виділити з міського бюджету 3 млн 160 тис на допомогу силових структур.

Крім того, ухвалили програму про розвиток культури й освіти, про патріотичне виховання дітей. Виділять кошти на виготовлення свічок та іншого для потреб військових.

Депутати продовжили перейменування топонімів у Нікополя та прийняли необхідні рішення по земельних питаннях містян, які цього потребували.

У Нікополі продовжуються роботи з буріння свердловин. Наразі їх налічується 34. За словами мера, є домовленості з кількома фондами, які проводять ці роботи. Однак конкретних строків не має. На крайній випадок 34 свердловини забезпечать потребу по технічній воді у місті, відмітив міський голова.

По центральному водогону інформації немає навіть у міського голови. Він лише сказав, що роботи тривають.

Важливим питанням для автомобілістів залишається проїжджа частина після зими. Мер розуміє, що потрібно повністю міняти дорожнє покриття, як зробили це торік біля юридичної академії й по вулиці Шевченко (ближче до ж/д вокзалу). Після зими на цих ділянках дорога ціла. До того ж на Шевченко зробили ще й відвід води. Однак нестача бюджетних коштів не дає можливості зробити повний ремонт доріг скрізь по місту, тому в планах тільки ямковий.

“Вкладаючи в дороги більше коштів ми економимо їх на слідуючи роки й уходимо від поточних ямкових ремонтів. Але наразі ми змушені провести на аварійних ділянках тільки ямковий ремонт”, – коментує мер.

Олександр Саюк розповів і про евакуацію людей з модульного містечка. Стосовно цього питання у соціальних мережах підняли багато галасу, мовляв, людей виселили посеред ночі. Тому до влади з цього приводу питань багато.

За словами Олександра Саюка, спочатку був лист і розпорядження від Нікопольської районної військової адміністрації, щоб влада зайнялась питанням відселення людей з модульного містечка. Що вони й зробили. І це все.

“На жаль, в мене не має інформації на який час і коли можна буде людям повертатися до містечка. Але ми роботу провели, надали необхідну кількість житла людям для тимчасового проживання”, – це все що розповів мер.

Від початку обстрілів у місті пошкодили 501 багатоквартирний будинок

Від початку обстрілів у місті пошкодили 501 багатоквартирний будинок

У Нікополі не припиняються щоденні ворожі обстріли. Тож маємо невтішну статистику по загиблим та пораненим:

  • у 2023 році загинули 25 людей, поранено 135.
  • у 2022 році загинуло 11, поранено 88;

Загалом загинуло 36 нікопольців і 223 отримали поранення.

Від початку обстрілів у місті загарбники пошкодили:

  • 501 багатоквартирний будинок;
  • 3902 будинків приватної забудови.
  • 55 об’єктів промисловості;
  • 194 об’єкти торгівлі;
  • 22 заклади охорони здоров’я;
  • 57 закладів освіти;
  • 22 заклади культури та спорту;
  • 308 інших об’єктів;
  • 392 транспортних засобів та 11 знищено.

Загалом: 5061 обʼєкт.

Ліквідація наслідків ворожих обстрілів залишається одним з головних напрямів роботи. Цим питанням займаються працівники комунальних підприємств міста. Усі роботи виконуються коштом міського бюджету і є безплатним для постраждалих. Загалом за 2023 рік було надано допомогу мешканцям 3065 домогосподарств.

У 2023 році з міського бюджету було витрачено 28,7 млн грн на ліквідацію наслідків обстрілів. В тому числі було проведено
ремонти у 28 багатоквартирних та 159 приватних будинках. Наразі відновлювальні роботи продовжуються.

Така допомога для жителів Нікополя вкрай необхідна, тому її продовжать у 2024 році. Задля цього в бюджет заклали 17 млн грн.

Раніше ми повідомили про те, що в одній з громад Нікопольського району відновили водопостачання після того, як люди поскаржились омбудсману. І про те, що у Нікополі на сесії міськради прийняли бюджет на 2024 рік: він з дефіцитом.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас