ВЛАДА

У Нікополі на сесії міськради прийняли бюджет на 2024 рік: він з дефіцитом

12 грудня у Нікополі відбулась 40-ва позачергова сесія міськради. На засіданні депутати прийняли низку важливих рішень для міста. Також вони затвердили місцевий бюджет на 2024 рік.

Про це під час пресконференції повідомив мер Нікополя Олександр Саюк, передає Інформатор.

Одне із головних рішень – допомога ЗСУ, повідомив мер. В грудні на нужди військовим виділяють 8 млн 120 тис грн.

Депутати Нікополя прийняли програми на наступний рік для всіх державних управлінь. Мер зупинився на програмі УЖКХ. Він зазначив, що в роботі управління благоустрою бюджет розвитку відсутній. Також не має закладених коштів на відновлення, технічні або капітальні ремонти.

Щоб утримувати місто в належному стані майже повністю забезпечені фінансуванням комунальні підприємства. Також виділять кошти на ремонт системи водогонів, яка знаходиться в критично-аварійному стані.

Бюджет міста Нікополя на 2024 рік прийняли з дефіцитом майже в 200 млн грн. Орієнтовно, це на 34% менше, ніж в 2023 році. Є нестача бюджетних коштів на енергоносії. Однак мають надію, що нагальні питання можна буде усунути за рахунок вільних коштів, які залишаються в бюджеті цього року.

Олександр Саюк пояснив, чому бюджет Нікополя на 2024 рік має дефіцит. По-перше, всі доходи з ПДФО, силових структур і військових йдуть напряму в держбюджет. Тобто в місцевому бюджеті їх вже не має. Деякі налоги теж не оплачуються Нікополю, бо воєнний стан і місто в зоні активних бойових дій.

Є і хороша новина. В резервний фонд міста заклали 31 млн грн. Звідти можуть брати на все обхідне, а саме на допомогу військовим або усунення обстрілів, пояснив мер. Також в програмі благоустрою є 17 мл грн, які закладені на ліквідацію наслідків після обстрілів.

Раніше ми повідомили про те, що в одній з громад Нікопольського району відновили водопостачання після того, як люди поскаржились омбудсману. І про те, що у Нікополі видають непродовольчі набори: хто може їх отримати. Також наразі не працює Kyivstar. Поради від поліції, як зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас