ЖИТТЯ

У Нікопольському районі викрили наркоугруповання «Біле братерство»

У Нікопольському районі поліцейські знешкодили угруповання «Біле братерство». Щомісячно учасники отримували майже 10 кілограмів «майстер-кладів» з амфетаміном, солями PVP та метадоном. Також на присадибних ділянках вирощували канабіс.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужи поліції у Дніпропетровській області.

Наркотрафік налагодив 44-річний кримінальний авторитет зі злочинного угрупування «Біле братерство», основний склад якого поліцейські ліквідували ще у 2018 році. До угрупування він залучив 16 осіб, які відповідали за виготовлення, фасування, розподіл та збут наркотиків на території Нікополя та Покровська. В місяць обіг становив майже 4 мільйони гривень на місяць. Аби приховати свою діяльність, наркоділки постійно змінювали адреси фасування наркотиків, SIM-картки та банківські рахунки.

Для ліквідації наркосиндикату було залучено 480 поліцейських. Правоохоронці провели 70 обшуків за місцями мешкання фігурантів та інших об’єктах нерухомості, якими вони користуються.

Поліцейські встановили, що фігуранти отримували майже 10 кілограмів так званих «майстер-кладів» з забороненими речовинами, з яких розфасовували та розповсюджували 3 000 доз амфетаміну, 5 000 доз солей A-PVP та 2 000 доз метадону. Також спільники облаштували лабораторію для виготовлення заборонених речовин.

У Нікопольському районі викрили наркоугруповання «Біле братерство»

У Нікопольському районі викрили наркоугруповання «Біле братерство»

Слідчі вилучили майже 10 кілограмів коноплі та більше двох кілограмів синтетичних наркотиків, крім того танковий і ручний кулемети, чотири гранатомети, шість пістолетів, три дрони, понад 500 набоїв різного калібру, мобільні телефони та компʼютерну техніку та більш ніж два мільйона гривень в різній валюті.

Було затримано 17 учасників злочинної організації

Було затримано 17 учасників злочинної організації

Було затримано 17 учасників злочинної організації, включаючи їх ватажка. 2 співорганізаторам та учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за створення та керівництво злочинною організацією та участь у ній (ч. 1 та ч. 2 ст. 255 Кримінального Кодексу України) та незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України). Обраний запобіжний захід — тримання під вартою без права застави. Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі

Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині у 48-річного чоловіка вилучили боєприпаси, гранатомет та наркотики. Також у Покрові троє чоловіків розпочали стрілянину серед білого дня.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас