Нікополь До сайту

Як швидко приготувати чізкейк з грейпфрутом: рецепт від Клопотенка

Пропонуємо відволіктися від поганих новини і зануритися у приготування смачного десерту. До Нового року ще є час. Ніжний, кремовий та в міру солодкий чізкейк, який не потрібно випікати – справжня знахідка. Такий торт прикрасить будь-який святковий стіл.

Рецепт чізкейка Інформатор знайшов на сайті Євгена Клопотенка.

Реклама

Для приготування чізкейку вам знадобиться всього до години часу, сковорідка, блендер, а також натхнення.

Інгредієнти:

Для оздоблення (за бажанням):

Покроковий рецепт

Спершу залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і чекайте 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи. Залиште його. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.

Далі подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком пергаменту та “розкачуйте” печиво качалкою.

Реклама

Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива. Добре перемішайте суміш до однорідного стану.

Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та відправне у холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.

Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.

Реклама

Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою, після чого перекладіть в сирну масу желатин і перемішайте.

Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.

Готуємо смачно

Оздоблення десерту

Якщо ви маєте час, можете прикрасити чізкейк грейпфрутом (або апельсином).

Реклама

Для цього необхідно:

Наостанок викладіть на тарілку кружальця грейпфрута/апельсина, щоб вони повністю охололи. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням притрусіть чорним шоколадом, нарізаним на смужки як на фото.

Альона Антонова

Реклама