Пропонуємо відволіктися від поганих новини і зануритися у приготування смачного десерту. До Нового року ще є час. Ніжний, кремовий та в міру солодкий чізкейк, який не потрібно випікати – справжня знахідка. Такий торт прикрасить будь-який святковий стіл.
Рецепт чізкейка Інформатор знайшов на сайті Євгена Клопотенка.
Для приготування чізкейку вам знадобиться всього до години часу, сковорідка, блендер, а також натхнення.
Інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру 9%;
- 200 мл натурального несолодкого йогурту ;
- 150 г цукру ;
- 10 г гранульованого желатину ;
- 50 мл води ;
- 250 г вівсяного печива;
- 100 г вершкового масла 82,5%.
Для оздоблення (за бажанням):
- 1 грейпфрут (або апельсин);
- 2 ст. л. цукру;
- 20 г вершкового масла 82,5%;
- сік половини лимона;
- 20-30 г чорного шоколаду .
Покроковий рецепт
Спершу залийте 10 г желатину водою (приблизно 50 г) і чекайте 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього розчиніть його на паровій бані, постійно помішуючи. Залиште його. Якщо желатин почне застигати, поверніть миску на парову баню.
Далі подрібніть 250 г вівсяного печива в крихту. Можна використовувати блендер або скористатися качалкою. Для цього на пергаментний папір викладіть печиво, зверху накрийте таким же шматком пергаменту та “розкачуйте” печиво качалкою.
Розтопіть 100 г вершкового масла 82,5% та змішайте в мисці з крихтою печива. Добре перемішайте суміш до однорідного стану.
Викладіть пластичну масу в розбірну форму діаметром 20 см. Добре утрамбуйте склянкою та відправне у холодильник для застигання щонайменше на 30 хвилин.
Тим часом перетріть через сито 500 г кисломолочного сиру 9% чи перебийте блендером. Додайте 200 мл несолодкого йогурту та 150 г цукру.
Добре перемішайте сир з цукром до однорідності блендером або ложкою, після чого перекладіть в сирну масу желатин і перемішайте.
Викладіть отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставте форму в холодильник для застигання щонайменше на 2 години.
Оздоблення десерту
Якщо ви маєте час, можете прикрасити чізкейк грейпфрутом (або апельсином).
Для цього необхідно:
- добре помити та нарізати грейпфрут/апельсин кружальцями;
- розтопити на сковорідці 20 г вершкового масла 82,5%;
- коли масло трохи розтопиться, вичавте туди сік половини лимона;
- додайте в сковорідку 2 ст. л. цукру, після чого зменште вогонь і дочекайтеся, поки цукор розтане;
- викладіть на сковорідку кружечки грейпфрута і тушкуйте 5-7 хвилин, поки фрукт не карамелізується, періодично перевертаючи з боку на бік щипчиками або виделкою.
Наостанок викладіть на тарілку кружальця грейпфрута/апельсина, щоб вони повністю охололи. Після охолодження викладіть карамелізовані кружечки грейпфрута на чізкейк і за бажанням притрусіть чорним шоколадом, нарізаним на смужки як на фото.
Альона Антонова