ЖИТТЯ

Рецепти на Новий рік: як просто запекти качку по-пекінськи

Запечена качка з картоплею або рисом – традиційна страва, яку багато українців готують на новорічні свята. Ми розповімо, як приготувати ніжну птицю і зробити так, щоб вона не вийшла сухою. Пропонуємо зробити качку по по-пекінськи.

Свідчення про страву з качки в Китаї сягають ще часів Південної та Північної династій (420-589 рр.). І хоча для аутентичного рецепту треба мати качку особливої породи, Інформатор пропонує дещо спрощений варіант, але від того не менш смачний.

Досвідчені кулінари кажуть, що найкраще купувати охолоджену качку вагою у 2-3 кг. Тоді птах точно вийде ніжним і соковитим. Якщо ви вже придбали заморожену тушку – не розморожуйте її в холодній воді або в мікрохвильовці. Залиште птицю в холодильнику, а потім при кімнатній температурі.

Грамотна обробка птиці дуже важлива. Пальником потрібно прибрати пір’я, інші вищипати пінцетом. Обов’язково видалити тельбухи й “качиний хвостик”, щоб не було специфічного запаху і смаку після запікання. Приділіть увагу і крилам – їх потрібно вивернути з грудки на спину, попередньо відрізавши крайні фаланги – так качка не пригорить.

Качка по-пекінськи, окрім птиці знадобляться медовий сироп:

  • сік лимону — 50 г;
  • рідкий мед — 3 ст. л;
  • темний соєвий соус — 3 ст. л;
  • рисове вино — 150 г.

Для подачі

  • зелена цибуля, соєвий соус.

Приготування:

Змішайте всі інгредієнти для медового сиропу з 1,2 л води. Варіть до кипіння. Зменште вогонь та тушкуйте 20 хвилин.

Промийте качку та покладіть її на решітку, яка встановлена на листі для випікання.

Добре полийте птицю готовим сиропом. Залиште качку на ніч у холодильнику. Її шкірка повинна бути схожа на пергаментний папір.

Розігрійте духовку до 240 градусів. Покладіть качку догори на стійку у формі для запікання. Додайте 150 мл води та запікайте страву 15 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів та продовжуйте готувати 1 годину та 10 хвилин.

Відставте качку охолонути на 10 хвилин. Потім порційно поділіть птицю на тарілки. Китайську страву подавайте із зеленою цибулею та соусом.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас