Мабуть, це найпростіший рецепт приготування смачної скумбрії в духовці. Овочі в даному рецепті додають рибі особливого смаку і аромату. Запечена риба виходить ніжною і соковитою.
У вас ще є час приготувати смачну скумбрію. Про це повідомляє Інформатор.
Інгредієнти:
- скумбрія (без голів та нутрощів) – 2 шт;
- помідори (невеликі) – 2-3 шт;
- цибуля ріпчаста (невелика) – 2 шт;
- кунжут – 1 ч. л.;
- сік з половини лимона (або за смаком);
- сіль, чорний мелений перець – за смаком;
- соняшникова рафінована олія – для змащування форми та риби.
Скумбрію треба очистити від нутрощів, темних плівок та плавців. Нарізати шматками товщиною 1,5-2 см. Посолити з обох боків, поперчити.
Ріпчасту цибулю нарізати кружальцями товщиною 5 мм і посолити. Невеликі помідори нарізати кружальцями товщиною 5-10 мм, посолити.
Форму змастити соняшниковою рафінованою олією. Викласти шматки риби. Між шматками риби почергово викласти кільця помідорів та цибулі. Полити соком з половини лимону. Змастити соняшниковою рафінованою олією.
Посипати кунжутом можно за бажанням. Запікати 40-45 хв в розігрітій до 180 °С духовці.
Альона Антонова