ЖИТТЯ

Соковита скумбрія запечена в духовці з овочами: гості попросять рецепт

Мабуть, це найпростіший рецепт приготування смачної скумбрії в духовці. Овочі в даному рецепті додають рибі особливого смаку і аромату. Запечена риба виходить ніжною і соковитою.

У вас ще є час приготувати смачну скумбрію. Про це повідомляє Інформатор.

Інгредієнти:

  • скумбрія (без голів та нутрощів) – 2 шт;
  • помідори (невеликі) – 2-3 шт;
  • цибуля ріпчаста (невелика) – 2 шт;
  • кунжут – 1 ч. л.;
  • сік з половини лимона (або за смаком);
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • соняшникова рафінована олія – для змащування форми та риби.

Скумбрію треба очистити від нутрощів, темних плівок та плавців. Нарізати шматками товщиною 1,5-2 см. Посолити з обох боків, поперчити.

Ріпчасту цибулю нарізати кружальцями товщиною 5 мм і посолити. Невеликі помідори нарізати кружальцями товщиною 5-10 мм, посолити.

Форму змастити соняшниковою рафінованою олією. Викласти шматки риби. Між шматками риби почергово викласти кільця помідорів та цибулі. Полити соком з половини лимону. Змастити соняшниковою рафінованою олією.

Посипати кунжутом можно за бажанням. Запікати 40-45 хв в розігрітій до 180 °С духовці.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас