ЖИТТЯ

Не пускають у місто без паспорта рф: Енергодар стає більш закритим

Ситуація в Енергодарі та районі залишається дуже складною. Жити на окупованих територія без паспорту рф особливо складно. Крім того у місті є проблеми з опаленням, електро- та водопостачанням.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Українська влада щоденно моніторить ситуацію на окупованих територіях. Життя там ускладнене примусами загарбників. Ті в кого нема російського паспорту не допускають до медичних послуг. Їх не допускають до лікарів, і лікарі не надають медичну допомогу людям.

До повномасштабного вторгнення у Василівському районі було 188 тисяч населення. Зараз на окупованих територіях залишилось менше половини населення.

Крім того шляхи евакуації дуже ускладнені. Аби виїхати з окупації людям потрібно близько тижня, щоб виїхати через Європу на підконтрольну Україні територію. Також військові рф перешкоджають пересуванню місцевому населенню. Людей повертають з Чонгара, не дають виїжджати. Енергодар стає більш закритим, туди не впускають без паспорта РФ, без перевірки і дуже ускладнюють цей шлях.

Як і на більшості окупованих територій у районі відбувається «націоналізація» нерухомості. Окупаційна влада зламує чужі квартири людей, які виїхали, та заселяє туди військових або інших прибулих жителів.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС відбулася 14-та ротація експертів МАГАТЕ. Також ми писали, що блекаут на ЗАЕС ледь не спричинив викид ядерного палива.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас