ВЛАДА

Рятувальників з Нікополя поіменно відзначив Президент України

Загарбники щоденно б’ють по Нікополю. На допомогу людям одні з перших приходять рятувальники. Їх робота гідна найвищих відзнак. Минулого тижня Володимир Зеленський подякував Службі порятунку за героїчну працю. Він поіменно відзначив рятувальників з Нікополя. 

Мова йде про капітана служби цивільного захисту Миколу Ткача, старшого лейтенанта Богдана Тарасюка, майстера-сержанта Олександра Білоконя, та Олександра Журу, сержанта Максима Прейду. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на офіційне звернення голови держави.

Президент подякував хлопцям та усім їх колегам за роботу та відзначив їх особливу сміливість.

Світлини з місця обстрілу 20 листопада влучно демонструють весь той жах, який вирує у Нікополі. Фотограф закарбував порятунок пораненого. На жаль, його сусідка того дня загинула.

На знімку лише один день роботи рятувальників в умовах війні. Люди втрачають домівки, але найголовніше – втрачають життя.

“Можливо, для когось це надто чуттєво, або недопустимий контент. Але це наша реальність. Це повинен бачити весь цивілізований світ”, – пише пресслужба ДСНС. Знімок Олександра Рупети про порятунок людини у Нікополі став світлиною тижня.

У Нікополі про сміливців зняли сюжет. Рятувальники небагатослівні. Вони люблять свою роботу і кажуть, що потрібно довіряти своїм товаришам і бути впевненим у собі. Мабуть, то і є секрет їхньої служби. “Коли чуєш своє прізвище у зверненні Президента – це надихає. Ще більше хочеться працювати”, – кажуть наші сміливці.

Раніше ми повідомили про те, що завершено досудове розслідування стосовно п’ятьох посадових осіб Державної служби України з надзвичайних ситуацій. І про те що. ворог шість разів бив по Нікополю і району: постраждала 51-річна жінка. І про те, що у Нікополі та районі через атаки ворога було поранено рятувальників.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас