ЖИТТЯ

Уламок перекрив потік крові в артерії: у лікарні Мечникова провели рідкісну операцію 32-річному військовому

У лікарні Мечникова провели рідкісну операцію 32-річному Івану. Чоловік отримав осколкове поранення. Уламок знайшли в міокарді лівого шлуночка, з часом він змістився та мігрував у стегнову артерію. 

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення генерального директора Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергія Риженко.

Судинні хірурги лікарні Мечникова не гаючи часу приступили до операції. Потягом ночі медики вилучили уламок з артерії, який перекривав потік крові. Потім виконали відновлювальну операцію на стегновій артерії. Зараз Івана відправили на подальше лікування.

“Про такі випадки писали як одиничні у світовій науковій літературі, зараз вони виконуються майже щотижня, рятуючи життя поранених героїв. Лікарня Мечникова стала фабрикою спасіння для десятків тисяч поранених.”, – пишу Сергій Риженко.

Раніше ми повідомили про те, що медики “екстренки” врятували 42-річну жінку, яка отримала поранення під час ворожого артобстрілу. Також у Дніпрі рятували життя 22-річному Захиснику, який отримав поранення під Бахмутом.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас