ЖИТТЯ

У Дніпрі рятували життя 22-річному Захиснику, який отримав поранення під Бахмутом

22-річного захисника із Ірпеня звати Георгій Раскалєй. Захищати батьківщину хлопець пішов ще 19-річним – задовго до повномасштабної війни. Новина про вторгнення застала молодого воїна на донецькому напрямку.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення першого медичного об’єднання Львова.

Важке поранення Георгій отримав уже цьогоріч у травні в районі Бахмута. Ворожа міна влучила прямо в бліндаж, де був молодий боєць. Приліт – це останнє, що він пам’ятає про події того дня.

Осколки посікли все тіло хлопця. На місці в нього стається три крововиливи у мозок. Першу допомогу Георгію надають побратими. Далі стабілізаційний пункт і лікарня Дніпра, де в захисника ще й зупиняється дихання. Праву руку, яку найбільше пошматували уламки міни, врятувати було неможливо, тож медикам довелося її ампутувати. В Дніпро до важко пораненого сина приїздить мама, відтоді вона весь час поруч.

Після довгої боротьби і надзусиль лікарям вдається вибороти у смерті життя. До тями Георгій прийшов вже в столичній лікарні. Стан – не критичний, але все ще важкий. А шанси на відновлення – мізерні. Хлопець не міг навіть сидіти впродовж 20 секунд – не те, що ходити. Далі юнака направляють до Львова.

“При надходженні стан пацієнта був складним. Георгій потребував сторонньої допомоги при пересуванні і обслуговуванні. Також його необхідна була корекція сну та інших фізіологічних процесів. Вже після 2 тижнів роботи нашої команди воїн зробив величезні успіхи. Він вже самостійно ходить без допомоги сторонніх. Щодня, активно займається із фізичними терапевтами і поступово фізіологічні процеси приходять в норму. Невдовзі він отримає протез та повернеться до повноцінного життя”, – каже Андрій Андрош, лікуючий лікар Георгія.

У Львові Георгієві допомагають одужати не лише наші спеціалісти, його власна сила волі, а й материнська підтримка. Тож після відновлення хлопець хоче, першою чергою, здійснити не свою, а мамину мрію – тур Європою. Бо саме мама ці найскладніші в житті три місяці була його найбільшою підтримкою та мотивацією – знову стати на ноги.

Раніше ми повідомили про те, що у лікарні Дніпра врятували бійця з опіком 90 % поверхні тіла. Також ми писали, що медики Дніпра врятували життя 34-річному бійцю, якому відірвало ногу.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас