ЖИТТЯ

Життя вірянина забрав ворожий дрон: на війні загинув 28-річний Богдан Цапко з Нікополя

16 листопада під час виконання бойового завдання загинув наш земляк Богдан Цапко. Його життя обірвалось поблизу населеного пункту Мала Токмачка Запорізької області. Богдан помер через ворожий дрон. 

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення оперативного Telegram-каналу Нікополя.

Богдан Цапко служив молодшим сержантом в Національній гвардії України. Молодий боєць загинув внаслідок скидання противником гранати з дрона. Герою назавжди залишиться 28 років.

Богдан вірянин баптистської церкви й навіть більше. Хлопець навчався в Одеській семінарії.

У 2023 році його призвали на військову службу. Вдома його не дочекались мати, батько інвалід І групи та брат.

Загинув наш земляк Богдан Цапко

Загинув наш земляк Богдан Цапко

Про загибель свого побратима у соціальній мережі написав Dmytro Motsak. Він згадав про рідну сестру загиблого, яка також передчасно відійшла у засвіти.

“Я не люблю писати некрологи, бо жоден із них не передасть глибини особистостей тих. хто йде він нас. Найправильніша поведінка – гідно вшанувати пам’ять про них. Закарбувати подвиг для прийдешніх поколінь і продовжувати боротись далі. Бо саме так би й хотів наш друг, побратим, християнин, патріот, пасіонарій, мислитель, борець за правду, світлячок істини і невтомний носій добра. Таким його згадають живі сьогодні. Десять років тому загинула його рідна сестра. Сьогодні інше зло прийшло знищити всіх нас. Втіхи батькам, шана герою”, – пише Дмитро.

Стосовно сестри загиблого воїна. Нагадаємо, у 2013 році, у Нікополі знайшли мертвою 27-річну Юлію Цапко. Вона зникла після того, як вийшла з молитовного будинку у селищі Північне. Дівчина також була вірянка. Її розшукували понад місяць. Знайшли мертвою в посадці з понівеченим обличчям. Про вбивць Юлії наразі нічого не відомо.

Нікопольська громада та особисто мер висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким полеглого Захисника.

Раніше ми повідомили про те, що у боях за Україну загинув молодший сержант з Нікополя. Також на війні загинув 27-річний стрілець-оператор з Покрова. І війна забрала життя рядового солдата з Нікополя. На війні загинув матрос з Нікополя.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас