ЖИТТЯ

Як поводити себе пішоходам на дорозі у темну пору доби

З настанням осені на вулиці швидко темніє. Зменшення рівня освітлення суттєво впливає на безпеку дорожнього руху і збільшення кількості аварій. Пішоходам треба бути більш пильними у темний час доби, а водіям більш обачними.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Нікопольської міської ради.

Пішоходам слід завчасно подбати про придбання світловідбивачів (флікерів чи стрічок), аби стати помітнішими. Їх можна розмістити на верхньому одязі та рюкзаку. Носити світловідбивачі потрібно з обох боків на рівні зору водія. Краще розміщувати їх на рухливих частинах тіла: наприклад, передпліччях, зап’ястках, щиколотках і гомілках. Дітям радять носити світловідбивачі як на рівні корпусу і рук, так і голови. Адже вони меншого зросту, а отже, ще менш помітні на дорозі.

Під час переходу дороги використовуйте ліхтарик. Ним можна робити різкі рухи, щоб привернути увагу та зробити себе помітнішим для водіїв. Підійде навіть ліхтарик у телефоні.

Переходьте дорогу тільки у призначених для цього місцях. Враховуючи складні дорожні умови, водії можуть не помітити вас у невідведеному для переходу місці, навіть рухаючись на невеликій швидкості.

Водіям у темний час доби слід підвищити пильність та зменшити швидкість руху. Зниження швидкості лише з 50 до 30-35 км/год в рази збільшує можливість уникнути наїзду на пішохода, що зненацька вийшов на проїзду частину.

Гуляючи з домашнім улюбленцем подбайте про його безпеку. Використовуйте ошийники з підсвіткою, або прилаштуйте до поводку світловідбивні елементи.

Раніше ми повідомили про те, що з 1 жовтня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні. Також Дніпропетровщина потрапила в антитоп областей з найбільшою кількістю жертв ДТП.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас