ЖИТТЯ

На 75-му році пішов з життя почесний громадянин Нікополя, промисловець і бізнесмен Олександр Фельдман

З глибоким сумом повідомили про смерть шановної та поважної людини. У засвіти відійшов почесний громадянин Нікополя – Олександр Ісаакович Фельдман. Його серце перестало битися на 75-му році життя — 22 жовтня 2023 року.

Про це стало відомо з некролога пресслужби міськради Нікополя, передає Інформатор.

Життєвий шлях Олександра Фельдмана – це зразок добропорядності та професійності. Народився він 11 січня 1949 року. Після закінчення Нікопольського металургійного технікуму за спеціальністю «Прокатне виробництво», розпочав трудову діяльність. Починаючи з 1967 року працював на Нікопольському Південнотрубному заводі. Спочатку був підручним коваля, потім підручним вальцівника.

Далі – Дніпропетровський металургійний інститут. Після його закінчення у 1974 році повернувся на ПТЗ до рідного трубоволочильного цеху №1. Обіймав інженерні посади.

У травні 1991 року Олександр Фельдман став директором, а з січня 2000 року – генеральним директором ТОВ НВО «Трубосталь». За свою трудову кар’єру набув звання кандидата технічних наук, мав більше ніж 100 свідоцтв, патентів і друкованих робіт. Вніс вагомий внесок у розвиток трубної промисловості країни, за що отримав відповідні нагороди.

Крім металургійного виробництва Олександр Ісаакович заснував організацію «Єврейська громада» і був депутатом Дніпропетровської обласної ради VI скликання.

Звання «Почесний громадянин міста Нікополя» Олександр Фельдман отримав у 2016 році разом з відзнакою «Честь і слава». У 2019 році він став кавалером медалі № 1 Нікопольського краєзнавчого музею «Брати Шияни. За заслуги».

У Нікополі поважного чоловіка знали як патріота і мецената. Він багато допомагав людям, підтримував  спортивну інфраструктуру,  діяльність краєзнавчого музею. Переймався збереженням історичних та культурних пам’яток, фінансував видання книг.

Інформатор висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу смерті Олександра Ісааковича Фельдмана. Нехай світла пам’ять про нього зберігається на довгі роки.

Раніше ми повідомили про те, що на Нікопольщині передчасно помер директор ТОВ “Придніпровський” Олексій Стаценко. Також повідомили про смерть уродженця Марганця, відомого письменника та актора Бориса Худімова. А у Нікополі передчасно померла керівниця міськрайонного центру зайнятості.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас