ЖИТТЯ

Загарбники планували штучно створити техногенну катастрофу на Запорізькій АЕС, — Кирило Буданов

Через окупацію росіянами Запорізької АЕС ситуація на об’єкті все ще загрозлива. Але кризовий момент, коли загарбники хотіли штучно влаштувати на станції техногенну катастрофу, вже минув.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

«Справа не в підриві атомної станції в тому сенсі, як всі розуміють, що там бах – і розлетілася на всі боки радіація. Там набагато цікавіше вони хотіли зробити: штучне перевантаження системи і контрольований викид радіації. Тобто локалізований за місцем. Всі подібні ігри завжди дуже погано закінчуються. За нашим розумінням, це точно призвело би до реальної ядерної катастрофи», — зазначив очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

Наразі, за словами очільника ГУР, ситуація на ЗАЕС залишається загрозливою, адже станція все ще окупована.

«І в принципі нічого глобально там не змінилося. Єдине, що кризовий момент, слава Богу, ми пройшли. Я не буду відкривати вам дані, як і що для цього було зроблено. Але ми його на той час пройшли. Проте це не знімає питання, що якщо росія захоче знову щось подібне скоїти, в неї будуть всі можливості для цього. Чи зможемо ми знову запобігти цьому? Сподіваюся, що зможемо», — сказав Буданов.

Раніше ми повідомили про те, що спецпризначенці тричі висаджувалися біля Енергодару для його звільнення. Також про те, що загарбники планують запустити Запорізьку АЕС у наступному році.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас