ЖИТТЯ

Спецпризначенці тричі висаджувалися біля Енергодару для його звільнення

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов підтвердив, що спецпризначенці тричі намагалися висадитися на лівий берег Дніпра, щоб створити плацдарм для визволення окупованого Енергодару та Запорізької АЕС. Учасник тієї операції Володимир на умовах анонімності розповів подробиці.

За його словами, торік, у серпні, бійці ГУР перетнули тоді ще повноводне Каховське водосховище в районі Енергодару. Їхньою метою було створення на лівому березі плацдарму, придатного для подальшого визволення міста. Але під тиском окупаційних сил, що переважали, українці відступили. Про це повідомляє Інформатор з посилання на Telegram- канал “Енергодар”

Водночас Буданов та його відомство не полишали ідеї визволення Енергодару і ЗАЕС. Сили ГУР ще двічі намагалися висадитися на лівому березі Дніпра, причому в останній із цих спроб брали участь кілька сотень людей. В момент третьої десантної операції рашисти підвели до самого берега важку військову техніку, включно з танками, що не дозволило Україні завершити операцію успішно.

“Про Енергодар ніхто не забув! Місто буде звільнено від рашистської навали і повернеться під контроль України!”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що в Мелітополі українки отруїли понад десяток загарбників. Також про те, що загарбники планують запустити Запорізьку АЕС у наступному році.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас