ЖИТТЯ

У Нікополі медики “швидкої” відновили жінці серцевий ритм за допомогою електричного розряду

Одного вересневого вечора на Нікопольську станцію ЕМД, поступив виклик до немолодої жінки зі скаргами на сильний біль в грудній клітці та короткочасну втрату свідомості. На виклик негайно вирушила бригада.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення медикині Валентини Марченко.

Після прибуття на місце події, у жінки діагностували пароксизмальну шлуночкову тахікардію з низьким артеріальним тиском, частотою серцевих скорочень 300 за 1 хвилину та відсутністю пульсу на периферичних артеріях. Хворій надана екстрена медична допомога, введено протиаритмічний засіб, але ефекту добитися не вдалося, і з огляду на стан хворої було прийнято рішення – провести кардіоверсію – відновлення серцевого ритму з допомогою електричного розряду.

Пацієнтці зроблено премедикацію і через декілька хвилин проведено процедуру електрокардіоверсії (1 розряд силою струму 150 Дж), після чого у неї повністю відновилася серцева діяльність, частота серцевих скорочень прийшла до норми – 78 за 1 хвилину, загальний стан хворої нормалізувався. Від госпіталізації пацієнтка відмовилася.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині підлітки знущались над 13-річним хлопцем. Також на Дніпропетровщині жінка ледь не померла під час домашнього кератинування.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас