ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині викрили парафіянина УПЦ МП на антиукраїнській пропаганді

СБУ заблокували антиукраїнську агітацію російського прихильника, який виправдовував збройну агресію рф проти України і окупацію ворогом територій нашої держави. Так викрили мешканця Дніпра – прихожанина однієї з парафій УПЦ МП, який надавав церковникам послуги у виготовленні релігійної атрибутики.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Чоловік серед близького оточення та парафіян активно просував проросійські наративи і агітував підтримувати так звану «спеціальну воєнну операцію».  До початку війни він відвідував анексований Крим, де накопичував інформаційні меседжі антиукраїнської пропаганди. Крім того, він неодноразово приймав участь у акціях-маршах «безсмертний полк».

Після повномасштабного вторгнення агресора в нашу країну, він у «Вконтакте» активізував спілкування у проросійських спільнотах. Пости, що викладалися на особистій сторінці, та коментарі до них мали деструктивний характер. В них прибічник схвалював дії військово-політичного керівництва рф, закликав до змін меж території України, заперечував існування незалежної України та глорифікував військові злочини ворога.

У ході проведення слідчих дій вилучии комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які він використовував у протиправній діяльності. Слідчими СБУ фігуранту повідомили про підозру за ч.2 та ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

На Дніпропетровщині викрили парафіянина УПЦ МП на антиукраїнській пропаганді

На Дніпропетровщині викрили парафіянина УПЦ МП на антиукраїнській пропаганді

Раніше ми повідомили про те, що у поліції показали наслідки обстрілу Нікополя та району. Також у Нікополі збирають кошти на лікування двох постраждалих співробітників ТЦ.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас