ВЛАДА

Євгенія назавжди у наших серцях: рідні та колеги присвятили відео загиблій рятувальниці

Пів року тому у Дніпрі після тривалої боротьби за життя померла рятувальниця Євгенія Дудка. Її було поранено під час російської атаки по аеропорту 10 квітня 2022 року. Протягом 11 місяців Женя боролася за життя за кордоном. На жаль, 7 березня 2023 року вона померла.  

Рідні та колеги рятувальниці пригадали якою була Євгенія, і присвятили їй відео. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

Чоловік Євгенії Ігор Гетало розповів, що його дружина була відважною, сумлінно виконувала свою роботу, а після початку російського повномасштабного вторгнення 24 лютого, вона фільмувала кожну подію, щоб показати ці кадри світові.

“Вона не стояла десь на стороні, вона була безпосередньо на завалах. Фільмувала, фотографувала наслідки ворожої агресії окупантів. Вона хотіла донести всім людям, всьому світу ті кадри і показати, що творять ці недолюди в нашій державі”, — сказав Гетало.

Після отримання поранення 10 квітня 2022 року, Євгенію рятували у Німеччині. Вона неодноразово скаржилася, що німецькі медики не надавали їй належного лікування і їй ставало зле. Мама Дудки розповіла, що у лютому 2023 року її донька, яка довгий час боролася за життя, промовила, що не хоче помирати на чужині.

“Я подзвонила до Ігоря і він не міг повірити. Я кажу йому приїжджай раніше скоріше, бо Женя тяжка…І він приїхав саме на День закоханих 14 лютого…Це страшна війна, це страшне горе, лихо. Ніякі слова співчуття не замінять голосу живої дитини ”, — ледь стримує сльози Галина Григорівна.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас