ЖИТТЯ

Нетверезі водії: патрульні Дніпропетровщини нагадали про штраф за п’яне водіння

Керування транспортом в стані алкогольного чи іншого сп’яніння є одним з найбільш тяжких порушень у сфері безпеки дорожнього руху. Нетверезі водії є загрозою для життя та здоров’я інших учасників дорожнього руху.

У патрульній поліції Дніпропетровської області розповіли, які штрафи передбачені законодавством за водіння на підпитку. Про це повідомляє Інформатор.

Патрульні нагадують, що керування транспортним засобом в стані сп’яніння передбачає наступну відповідальність:

  • за скоєння правопорушення вперше: штраф 17 тисяч гривень + позбавлення права керування на один рік;
  • повторно протягом року: штраф 34 тисячі гривень + позбавлення права керування на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, або адмінарешт на десять діб з позбавленням права керування на три роки з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого;
  • втретє та наступні рази протягом року: штраф 51 тисяча гривень + позбавлення права керування на десять років з конфіскацією транспортного засобу, або адмінарешт на п’ятнадцять діб з позбавленням права керування на десять років, з конфіскацією транспортного засобу.

Раніше ми повідомили про те, що патрульні розповіли, як у спеку допомогти чотирилапим друзям. Також написали про ДТП. Водій не впорався з керуванням та врізався в дерево.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас