ЖИТТЯ

Волонтер з Дніпра показав, як виглядає обміліле Каховське водосховище

Днями у Нікопольському районі побував волонтер Чен Ким з Дніпра. Чоловік відвідав берег Каховського водосховища та показав своїм глядачам що трапилось з водосховищем після підриву Каховської ГЕС.

Волонтер Чен Ким будучи у Нікополі мав змогу вийти на берег обмілілого Каховського водосховища. Відео чоловік опублікував у Storis на своїй сторінці Instagram. Про це повідомляє Інформатор.

Зараз на місці Каховського водосховища утворилась пустеля. На дні багато різноманітних мушель, а сама земля поростає бурьяном. Через відход води також можна побачити старі фундаменти будівель, які було затоплено при створенні водосховища.

Окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС 6 червня, з того моменту рівень води у водосховищі почав стрімко падати. Без центрального водопостачання залишився Нікопольський та Криворізький райони.

Через стрімке обміління поблизу Нікополя просіла ціла ділянка із залізничним полотном, її відремонтували залізничники. Крім того, Тритонів, які занесені до Червоної книги України, з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря.

Нагадаємо, зараз діє заборона виходу на водне дзеркало та берегову лінію Каховського водосховища. З підривом дамби Каховської ГЕС вода відійшла від берега, перебування на прибережних територіях несе пряму небезпеку мешканців міста та може спровокувати ворожі обстріли. Мешканців закликають неухильно дотримуватися заборони виходу на берегову смугу!

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі пункти видачі питної води скорочують час роботи. Також у Нікополі тимчасово зупинять постачання артезіанської води на пункти видічі.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас