ЖИТТЯ

У МАГАТЕ розповіли, що відбувається на окупованій Запорізькій АЕС

ЗАЕС розпочала переведення 4-го енергоблоку у стан “холодну зупини” після виявлення витоку води в одному з чотирьох парогенераторів, розташованих у захисній оболонці 4-го енергоблоку. Раніше блок знаходився у стані “гарячій зупин” для вироблення пари для різних цілей ядерної безпеки цілей.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “МАГАТЕ”.

Енергоблок №6 в даний час прогрівається до стану “гарячого зупину” для продовження вироблення пари. Оскільки блок ще не перебуває в стані гарячої зупинки, нині на ЗАЕС не виробляється пар.

МАГАТЕ продовжує настійно рекомендувати встановлення зовнішнього джерела технологічної пари, яке з точки зору ядерної безпеки забезпечить найбільш безпечне довгострокове рішення для задоволення потреб у парі на майданчику.

Інші блоки ЗАЕС залишаються в холодній зупинці. Національний регулятор України – Держатомрегулювання – видав розпорядження про обмеження роботи всіх шести блоків станом холодного зупинки.

Раніше ми повідомили про те, що ЗАЕС підключили до основної повітряної лінії електропередачі. Також ми повідомили, що кремль шантажує міжнародну спільноту окупацією ЗАЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас