ЖИТТЯ

В селищі Червоногригорівка в річці Ревун виявили холероподібний вібріон: чи є небезпека

Бактерії виявили в межах міста Дніпро, а також Підгороднього і Нікопольського району. Попри це спалаху холери немає, а захворюваність на певні інфекції навіть знизилась. Втім, холероподібний вібріон може змінити ситуацію.

Як саме – розповіли у Дніпропетровському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Про це повідомляє Інформатор Дніпро з посиланням на офіційний сайт Центру, передає Інформатор.

Повідомляється, що у 4 пробах прісної води з 57 виявлено холероподібний вібріон. Він не викликає захворювання на холеру, але може бути причиною інших кишкових розладів. Вібріон знайшли у водах:

  • річки Дніпро в районі Парку культури та відпочинку “Придніпровський”;
  • річки Дніпро в районі Парку культури та відпочинку “Сагайдак”;
  • річки Кільчень в районі зони відпочинку в межах Підгороднього;
  • річки Ревун в районі КП «Дніпро» селища Червоногригорівка Нікопольського району.

Дослідження проводили з 28 липня по 3 серпня. Загалом взяли 22 проби прісної води водоймищ та 35 проб стічної. Про результати повідомили органам місцевої влади та Держпродспоживслужбі.

За час проведення дослідження в Дніпропетровській області не було випадків підозр на холеру або спалахів інфекційних хвороб. Є більш детальні дані.

Моніторинг циркуляції збудника холери. За період з 28.07.2023р. по 03.08.2023р. в Дніпропетровській області в закладах охорони здоров’я обстежено на холеру 145 осіб з гострою кишковою інфекцією, результат негативний. Більш детальна інформація щодо інших заховрювань на:

  • гострі кишкові інфекції по області показники знизились на 27,8% у порівнянні з попереднім тижнем. Серед всіх захворілих понад половини – діти до 17 років
  • вірусні гепатити захворюваність поодинока. зареєстровано 5 випадків проти 4 за попередній тиждень
  • грип та гострі респіраторні вірусні інфекції – неепідемічний рівень. Зареєстровано на 2,6% випадків менше за попередній тиждень. Питома вага дітей до 17 років – 43,7%.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині дозволили рибалити. Також писали про нові правила рибальства.

Альона Антонова 

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас