ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині можуть продавати мелену каву з отруйною речовиною

Головне управління Держпродспоживслужби попереджає, що на території Дніпропетровської області можуть продавати мелену каву з речовиною – “охратоксин А”. Основна загроза охратоксину A полягає у його негативному впливі на нирки.

Повідомляє Інформатор.

У повідомленні йдеться, що від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF), стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії (оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder) до України (отримувач: ТОВ «ТД ГУРМАНДІЗ», вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080).

На Дніпропетровщині можуть продавати мелену каву з отруйною речовиною

На Дніпропетровщині можуть продавати мелену каву з отруйною речовиною

Охратоксин A – отруйна речовина, яку виробляють широко поширені цвілеві гриби роду Penicillium і Aspergillus. Окрім кави, він зустрічається в зернових, бобових, пиві, родзинках, виноградному соку, вині, спеціях, м’ясі. Охратоксин A може викликати нефротоксичність. Існують дані, що він здатний пошкоджувати нервову систему, пригнічувати імунітет, призводити до пухлин, негативно впливає на чоловічу репродуктивну систему, а також може проникати через плаценту, впливаючи на ембріони.

При виявленні даного продукту в обігу терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 723-16-99.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині люди отруїлися шаурмою. Також про те, що до Дніпропетровщини завезли радіоактивний арахіс з Бразилії.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас