ЖИТТЯ

До Дніпропетровщини завезли радіоактивний арахіс з Бразилії

Європейці виявили у бразильському горіху перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів, про що попередили Україну через систему RASFF. Український бізнес закликають терміново вилучити цей радіоактивний горіх з обігу.

Небезпечний продукт може потрапити і на Дніпропетровщину. Ці горіхи везли з Бразилії до Дніпра. Про це повідомляє Інформатор.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 26.01.2023 р. №2023.0615 стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горіху, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «КРІОЛІТ-Д», вул. Океанська, 4, м. Дніпро).

Нещодавно подібна отруйна речовина Афлатоксин-В1 була виявлена в арахісі, завезеному в Україну з Єгипту. Про це повідомляло Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

При виявленні даного продукту терміново повідомте Держпродспоживслужбу за телефонами. (099) 723-16-99 (Дніпро),  (0342) 51-13-89 (Івано-Франківськ), 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Продукт має бути вилучений з обігу

Також доводять до відома операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу, а також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Держпродспоживслужбу.

Раніше Інформатор повідомив про те, що у Нікополі та районі можуть продавати небезпечне для здоров’я печиво. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас