ЖИТТЯ

З початку місяця на Дніпропетровщині сталось понад 460 пожеж

З початку липня в екосистемах Дніпропетровщини сталося понад 460 пожеж. Вогонь охопив 335 гектарів. Палали ліси, суха трава, сільгоспугіддя, сміття. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОВА.

На Дніпропетровщині – 30-градусна спека. В області зберігається підвищений рівень пожежної небезпеки. Ускладнює ситуацію людська безвідповідальність. Мешканці нехтують правилами поводження із вогнем та спалюють стерню, сміття, розводять багаття на присадибних ділянках. Вогонь швидко розповсюджується. У результаті шкодить чорноземам, тваринам і людям. Може зачепити будинки поблизу.

У період військового стану навмисні підпали екосистем прирівнюються до диверсій і суворо караються. Порушників очікує штраф до 21 420 грн. Передбачена й кримінальна відповідальність – ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна. Усього з початку літа в екосистемах області сталося понад 760 пожеж. Вигоріло майже 420 гектарів.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині пенсіонер вистрибнув з вікна палаючої квартири. Також у Марганці вогнеборці приборкали займання в житловому будинку.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас