ВЛАДА

Феросплавник з Нікополя розповів про нічний обстріл, під час якого загинув його батько

Вже рік російські нелюди тероризують мирних жителів, застосовуючи реактивні системи залпового вогню «Град», ствольну артилерію та дрони. Ворог чинить найтяжчі злочини, позбавляючи нікопольців життів, домівок і спокою. У кожного своя історія війни. Павло Шишкін – працівник НЗФ розповів про події однієї із найжахливіших ночей, яку йому довелось пережити.

Про це повідомила журналіст Лєля Ледньова у групі “Нікополь феросплавний”, передає Інформатор.

Коли Нікополь став ціллю для ворожих атак, я втратив спокій, розповідає Павло. Хвилювався не за себе – за своїх стареньких батьків. Вони домовились, що під час обстрілів, ті будуть виходити у коридор, адже літнім людям в укриття бігати важко.

З середини липня Нікополь обстрілювали майже щодня, вночі інтенсивність обстрілів зростала. Так було і 10 серпня. Ввечері почали працювати ворожі «Гради», неподалік почулися гучні вибухи, розповідає Павло.

Декілька прильотів чоловік з батьками – пенсіонерами перечекали в коридорі своєї квартири, розташованій на четвертому поверсі п’ятиповерхового будинку. Коли ближче до півночі звуки війни стихли, вирішили лягати спати. Тільки – но розійшлись по кімнатах, почувся новий страшний вибух. Будинок захитався і підлога в буквальному сенсі пішла з-під ніг. На голову полетіли куски цегли, уламки заліза, скло з розбитих вікон, побутова техніка та меблі. Відчуття, немов у потязі зірвали стоп – кран для екстреного гальмування.

“Я побіг в кімнати, де спали батьки. Встиг схопити за руку маму і відтягнути її у під’їзд. Миттю повернувся за батьком, але його вже не було. Не було ліжка, на якому він лежав, стелі і підлоги теж не було – суцільне провалля. Моторошна картина”, – розповідає Павло.

Як з’ясувалось потім, внаслідок прямого попадання «Граду» в квартиру на п’ятому поверсі, відбулось руйнування конструкції будинку по стояку. Тепер декілька квартир під’їзду знаходяться в аварійному стані, не придатні до житла.

Павло каже, що ніколи не зможе забути ту трагічну ніч, коли стояв на крок від смерті. І хоч йому і мамі пощастило вижити, він ні за що не вибачить агресора за втрату рідної людини.

Нагадаємо, за даними відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Нікопольської міської ради, протягом 12-ти місяців під обстрілами у Нікополі зруйновані або ж пошкоджені 154 об’єкти. Серед них найбільше приватних забудов, а також багатоквартирні будинки, заклади охорони здоров’я, торгівлі, освіти, культури, промислові об’єкти, транспортні засоби. Від російських прильотів загинули 20-ро цивільних та 143-ри людини було поранено.

Раніше ми нагадали, коли відбувся перший обстріл у Нікополі. За фактами злочинів рф в Україні поліція відкрила понад 86000 справ.

 

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас