ЖИТТЯ

Військові рф використовують ЗАЕС, щоб вести обстріли по українській території

Окупанти використовують ЗАЕС, щоб вести обстріли підконтрольних Україні територій. Про це повідомив  голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. Він додав, що на Запорізькій АЕС окупанти постійно змінюють систему пропуску та впроваджують різноманітні заходи, щоб працівники не заходили на ті об’єкти, де можливе мінування.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Telegram-канал “Енергодар”.

На Запорізькій АЕС нині перебуває близько пів тисячі російських окупантів — як військовослужбовців, так і цивільних осіб. Російські військові використовують атомну станцію як прикриття, звідти вони ведуть обстріли підконтрольних Україні територій.

За даними глави ЗОВА, кількість працівників АЕС від початку повномасштабного російського вторгнення скоротилася з 11 до 6 тисяч осіб. Вони підтримують працездатність станції та забезпечують безпеку реакторів та іншого обладнання станції.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко

Юрій Малашко також зазначив, що до тієї частини персоналу, яка не погодилася на співпрацю з ворогом, російські загарбники застосовують тортури, інколи людей не пускають на роботу, проводять різноманітні «перевірки» і, найголовніше, під виглядом профспілок та інших фейкових організацій примушують отримувати російські паспорти.

Раніше ми повідомили про те, що американське ядерне товариство випустило заяву щодо ситуації на окупованій ЗАЕС. Також написали і про те, що у ГУР показали схему мінування Запорізької АЕС.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас