ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині фіксують численні пожежі в екосистемі: рятувальники б’ють на сполох

З початку року на Дніпропетровщині пожежі знищили більше 800 гектарів екосистем. Минулої доби, 13-го липня, суха трава й сміття горіли у всіх районах нашого регіону, а загальна площа пожеж на відкритих ділянках місцевості склала більше 26 га.

Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох через численні пожежі в екосистемах. Більшість людей не розуміють, якої шкоди завдають природі і собі, коли спалюють суху траву та сміття.

На Дніпропетровщині фіксують численні пожежі в екосистемі

На Дніпропетровщині фіксують численні пожежі в екосистемі

Пожежі в екосистемах погіршують якість ґрунтів, у вогні гинуть корисні комахи та дрібні тварини. А дим містить небезпечні для людей окиси азоту, чадний газ, важкі метали та канцерогенні  сполуки. Майже у всіх пожежах винні люди та їхня необережна поведінка з вогнем!

Рятувальники б’ють на сполох

Рятувальники б’ють на сполох

Майже у всіх пожежах винні люди

Майже у всіх пожежах винні люди

Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум’я. Якщо не можете самотужки здолати пожежу – зателефонуйте до Служби порятунку – «101», повідомте про знайдений осередок загоряння!

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі надзвичайники врятували з палаючої квартири 44-річну жінку. У Марганці рятувальники гасили пожежу у сіннику.

 Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас