ЖИТТЯ

Росія має вивести війська із Запорізької АЕС,– генсек НАТО

Єнс Столтенберг перед початком саміту НАТО у Вільнюсі заявив, що росія має вивести свої військові сили із Запорізької АЕС. Генсек НАТО також прокоментував ядерну риторику росії.

Про це повідомляє телеграм-канал “Енергоатом”, передає Інформатор.

«Щодо ситуації навколо Запорізької АЕС, то наше послання росії полягає в тому, що вона повинна вивести свої війська. Те, як вони зараз поводяться на станції, підриває безпеку цієї найбільшої атомної електростанції в Європі», – заявив Столтенберг.

Також він назвав ядерну риторику росії “небезпечною та безвідповідальною”.

«росія повинна знати, що ядерну війну ніколи не виграти, і вона ніколи не повинна вестися. Союзники по НАТО, звичайно, уважно стежать за тим, що робить росія. Ми засуджуємо заяву про те, що рф розмістить тактичну ядерну зброю в білорусі, та уважно стежимо за їхніми діями», – сказав він.

Водночас Столтенберг додав, що поки у НАТО “не помітили жодних змін у розміщенні російських ядерних сил, які б вимагали змін з нашого боку”. Він запевнив у готовності Альянсу захистити кожного союзника “від будь-якої потенційної загрози, яка може виникнути в будь-якій ситуації”.

Раніше ми повідомили про те, що у ГУР показали схему мінування Запорізької АЕС. Загарбники планують забирати житло мешканців Енергодару, щоб заохотити росіян працювати на ЗАЕС.

Альона Антонова

Фото з відкритого джерела

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас