ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині группа зловмисників ошукала понад 100 людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ

На Дніпропетровщині поліцейські викрили групу зловмисників. Вони ошукали понад 100 людей, які збирали кошти на допомогу ЗСУ. За попередніми підрахунками, загальна сума завданих потерпілим збитків може становити  понад 2 мільйони гривень. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби поліції у Дніпропетровській області.

До злочинної діяльності причетні четверо мешканців Дніпропетровської та Кіровоградської областей. У соціальних мережах вони шукали оголошення про збір грошей на допомогу ЗСУ та лікування поранених бійців. Потім телефонували на номери телефонів, отримані в ході спілкування у месенджері.

Використовуючи фейкові акаунти у соцмережах, чоловіки представлялися працівниками платіжної організації та пропонували отримати грошовий переказ з Польщі. Під виглядом конвертування злотих у гривні, правопорушники пропонували певний алгоритм дій, отримували персональні та банківські дані громадян, після чого привласнювали гроші з рахунків потерпілих.

За місцями проживання та в автомобілях зловмисників правоохоронці провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські картки, «чорнові» записи, а також чотири  автомобілі.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство),  ч. 4 ст. 185 (крадіжка), ч. 1, 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання  щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми повідомили про те, що троє мешканців Дніпропетровщини через інтернет продавали уявні тютюн та електронні сигарети. Також про те, що на Дніпропетровщині поліцейські викрили шахрайку.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас