ЖИТТЯ

Про поточну ситуацію на Запорізькій АЕС розповіли військові

Ситуація на Запорізькій АЕС залишається напруженою. Біля ставка-охолоджувача б’ють свердловини для резерву води, тож з охолодженням реакторів проблем не буде. На даний момент, вода ще є. Поки не закінчать буріння, рівень води в ставку колосально не зміниться.

Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на повідомлення Telegram-каналу “Безпосередньо Gachi”.

Ще давно було вирішено, що в критичній ситуації на станції планують залишити тільки оперативний персонал, який там буде 24/7. Наразі для них завозять все необхідне на станцію – їжу і воду.

Працівників “Росатому”, які приїхали з території рф працювати на ЗАЕС, повернули назад. Більшість з тих, хто працював на Україну і підписав контракт з “Росатомом”, йдуть у відпустку найближчим часом. Багато хто з керівництва вже пішов у відпустку.

Загарбники, які охороняють станцію, частково пакують речі – ймовірно, ротація. Загалом, станція працює настільки, наскільки це можливо. Радіаційний фон у нормі.

Раніше ми повідомили про те, що ЗАЕС пережила сім повних блекаутів і нарешті підключена до української електромережі. Також, за словами Зеленського, росіяни можуть підірвати ЗАЕС дистанційно.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас