ЖИТТЯ

“Росіяни можуть підірвати ЗАЕС дистанційно”, – Зеленський

Володимир Зеленський заявив, що росія може підірвати Запорізьку АЕС дистанційно, вивівши потрібні їм кадри. Вдатися до теракту вороги можуть для того, аби заморозити конфлікт. Президент вважає, що агресор сподівається на реакцію світу від підриву атомної електростанції, який через це почне закликати терміново припинити вогонь.

Про це Зеленський заявив під час інтерв’ю для El Mundo. Повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Україна.

Президент впевнений, що навіть передача станції під контроль МАГАТЕ не гарантує безпеку для світу. Після відводу своїх військ зі станції вони можуть одразу здійснити підрив дистанційно.

“Ситуація на електростанції дуже складна, але чи можна оцінити рівень божевілля Путіна за шкалою від 1 до 10?”, – так Зеленський відповів на питання про те, наскільки великий ризик підриву станції.

Наразі головним фактом президент України назвав те, що росіяни замінували ЗАЕС. Крім вибухівки там і досі перебуває чимало військових з важким озброєнням. Це також підтверджує і Агентство з атомної енергії.

Окремо Зеленський додав, що наша розвідка має дані про те, що рф хоче спричинити витік радіоактивних речовин. У підсумку це, на думку ворога, має призвести до замороження конфлікту. Саме цього він на даний момент і прагне. Крім цього, саму станцію можуть взагалі підірвати дистанційно та повністю, зокрема в разі переходу повного контролю над неї до України.

Окремо Зеленський зазначив, що росія дійсно може піти на теракт, який нашкодить навіть їй самій. Це доводить попередній вчинок на Каховській ГЕС, а також дії росії під час псевдозаколоту ПВК “Вагнер”.

Раніше ми повідомили про те, що рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС залишається стабільним. Також у Енергоатомі повідомили, коли українцям скажуть про підрив ЗАЕС.

Максим Голуб

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас