ЖИТТЯ

У Міжнародний день собак шість причин завести хвостатого друга

2 липня у світі відзначається дуже добре та миле свято Міжнародний день собак. Кажуть, що собаки – це останні янголи на землі. Неоціненна роль собак не тільки як охорони, але і як сімейного лікаря, вихователя та тренера.

Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг розповість при шість причин, через які собака потрібен кожній людині.

Собака здатен лікувати від депресій та покращувати настрій.

Провівши з собакою лише 15 – 30 хвилин, люди почуваються більш спокійно і розслаблено. Усе тому, що вони зменшують стрес і збільшують кількість гормонів щастя. Гра з песиком підвищує рівень дофаміну та серотоніну мозку, які є нейромедіаторами, пов’язаними із задоволенням та спокоєм.

Люди, які спілкуються з собаками, швидше та легше одужують від хвороб.

Власники собак мають набагато вищий рівень одужання від хвороби, ніж ті, в кого їх немає. Насправді люди із собаками, які страждають на серцеві напади, удвічі частіше повністю одужують, ніж люди, які не мають улюбленця.

Собаки розширюють коло спілкування та позбавляють від самотності 

Собаки не тільки потребують догляду та часу на ігри з людьми, але і також спілкування з іншими представниками роду. “Собачник собачника бачить здалека”, – ця приказка добре відображає очевидну перевагу – людина може обрости друзями та приятелями за інтересами.

Собаки вчать дітей відповідальності

Діти можуть навчитися багатьох речей, доглядаючи за собакою. Пам’ятаючи про те, що потрібно годувати, гратися та прибирати за собакою, діти отримують відчуття важливості та задоволення.

Собаки також навчають дітей соціалізації. Як і більшість із нас, собаки – це соціальні тварини, які насолоджуються і потребують уваги та ласки. Дізнавшись, як взаємодіяти з собакою, діти можуть дізнатися, як краще спілкуватися з новими людьми.

Собаки покращують стан здоров’я

Для тих, хто давно вирішив почати вести здоровий спосіб життя, бігати зранку чи щоденно гуляти  на свіжому повітрі, собака стане відмінним тренером. Адже ані негода, ані бажання зайву годину полежати на дивані, не зможуть стати причиною для скасування вечірньої прогулянки твого вихованця та заразом і твоєї. Та й у компанії друзів тричі станеш думати, чи потрібен тобі зайвий бокал вина, бо попри важку голову, він все одно витягне тебе з дому.

Відданість та щира любов, відчуття своєї потрібності

Холодно і волого, але все ж так мило: коли собака облизує обличчя та лізе із поцілунками. Вилизуючи обличчя людини, собака може визначити, щасливі ви чи відчуваєте стрес. А відтак і покращити настрій його своєю поведінкою.

Лизання також виділяє приємні ендорфіни у собак і часто дає їм відчуття комфорту та безпеки. Ваша собака може облизувати ваше обличчя просто тому, що їй добре.

Зрештою, що може бути приємнішим за щиру любов, яку собаки дарують людям, нічого за це не просячи.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас