ЖИТТЯ

У Енергоатомі повідомили, коли українцям скажуть про підрив ЗАЕС

Ситуація з Запорізькою АЕС продовжує загострюватись. Україна зовсім не має доступу до станції, тому навіть у разі її підриву дізнається про це лише через кілька годин. Це пов’язане з тим, що наша держава наразі не має прямого доступу до радіаційного контролю через росіян.

Про це на пресконференції сказав президент “Енергоатому” Петро Котін. Повідомляє Інформатор посилаючись на Інформатор Україна.

“На сьогоднішній день ми маємо датчики радіаційного моніторингу на контрольованій Україною території на правобережжі і по цих датчиках ми відстежуватимемо. Якщо справді буде викид на Запорізькій атомній станції ми матимемо інформацію за кілька годин. Якщо буде нормальна ситуація з повітрям, то буквально за кілька хвилин ми матимемо цю інформацію”, – сказав Котін.

Своєю чергою міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що покладає великі надії щодо поінформування України на присутніх на станції представників МАГАТЕ. Саме вони у разі аварії можуть швидко повідомити штаб-квартиру агентства та українську сторону.

“Коли, не дай Бог, подія станеться, ми не бачитимемо саму подію, коли вона станеться. Ми це знатимемо, але ми не матимемо інформації в режимі реального часу і це впливає на весь процес”, — сказав Галущенко.

Раніше ми повідомили про те, що росія збирається підірвати ставок-охолоджувач ЗАЕС. Також на окупованих територіях Запорізької області загарбники виховують “слухняних” дітей.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас