ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині розробили план евакуації населення у випадку теракту на ЗАЕС

Росіяни планують черговий злочин в Україні. Хочуть влаштувати катастрофу на Запорізький АЕС. Ситуація на контролі, радіаційний фон не перевищений. Вже створений відповідний штаб, передбачено різний сценарій, аби максимально убезпечити людей у зоні найбільшого ризику знаходяться населені пункти,

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

У зоні найбільшого ризику знаходяться населенні пункти Криворізького району, у тому числі Нікополь, Марганець, Покров. На випадок надзвичайної ситуації в області розроблений план евакуації населення, визначені маршрути, якими в разі необхідності будуть доправляти людей.

Небезпечні місця відпрацьовують на спеціальних навчаннях. У будь якому випадку місцевих мешканців просять підготуватись завчасно, аби чітко знати, як діяти заздалегідь. Потрібно зробити запас води в герметичних ємкостях, зібрати тривожну валізку з необхідними речами. Багаж повинен бути ретельно запакований. Оперативна інформація з’являтиметься і на офіційних веб ресурсах ОВА.

Дослухайтесь до повідомлень, місцевих органів влади, ДСНС та поліції. Чітко виконувайте їх вказівки. В разі вибуху щільно закрийте усі вікна, двері, вентиляційні отвори, вимкніть кондиціонери. Мешканцям найбільш вражених територій слід бути готовими до екстреної евакуації.

“Ще раз наголошую, що приводів для паніки немає. Тримаємо руку на пульсі, всі екстрені служби напоготові.”, – йдеться у повідомленні.

Раніше ми повідомили про те, що робити українцям у разі вибуху на ЗАЕС. Також жоден сценарій подій на ЗАЕС не потребує проведення йодної профілактики. Також ми писали про те, що робити під час можливої радіаційної аварії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас