ЖИТТЯ

В Енергодарі командир росгвардії прострелив ногу військовополоненому за українську мову

СБУ повідомила про підозру командиру росгвардії, який стріляв по українських полонених за відмову спілкуватися з ним російською. Служба безпеки системно викриває злочини рф, які катують та знущаються над українськими військовополоненими. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Інформатор.

У результаті слідчих дій задокументували злочинну діяльність начальника групи 376-го окремого батальйону оперативного призначення росгвардії костянтина юдіна. На початку квітня 2023 року, виконуючи обов’язки одного з керівників цієї військової частини, він прибув до місця дислокації блокпосту в Енергодарі.

Тоді там перебували українські військовополонені, яких окупанти хотіли залучити до демонтажу фортифікаційних споруд. Однак юдін віддав інший наказ – вишикувати полонених для допиту. Насамперед його цікавили персональні дані оборонців нашої держави та обставини потрапляння у полон. При цьому юдін вимагав відповідати на його запитання винятково російською мовою.

За даними слідства, один з полонених відповів йому українською мовою. Після чого окупант відвів чоловіка до господарської будівлі і погрожуючи зброєю, наказав стати обличчям до стіни.

Потім юдін здійснив постріл з пістолета у праву ногу потерпілого, внаслідок чого полонений отримав вогнепальне кульове поранення колінного суглоба.

Навіть після поранення полонений продовжував спілкуватися державною. Тоді юдін ще раз вистрелив близько від голови полоненого. Окупант відвів його до інших полонених і пригрозив розправою, якщо бодай ще раз почує українську.

Після цього зловмисник відвів потерпілого до інших полонених і пригрозив, що буде розстрілювати їх, коли знову почує українську мову.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили юдіну про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Раніше ми повідомили про те, що стало відомо ім’я військового, якого стратили окупанти після слів “Слава Україні!”. На Дніпропетровщині викрили чергового агента фсб рф, який збирав данні про ЗСУ.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас